Mexican Sativa

Mexican Sativa

5.99

De Mexican Sativa van Sensi Seeds is een sativa wietsoort die je gemakkelijk kunt kweken. Zowel binnen als buiten doet deze plant het erg goed. Het is bestendig tegen koelere temperaturen, de plant groeit goed en heeft gegarandeerd een grote opbrengst. Om de opbrengst zelf nog te vergroten is het mogelijk om snoeitechnieken zoals croppen, opbinden of snoeien toe te passen.

De toppen van de Mexican Sativa zijn langwerpig en hebben een losse structuur. Hierdoor is de kans op schimmel minimaal. Wanneer de plant buiten in een warm klimaat kan groeien kan het wel 2 meter lang worden! Binnen kun je de lengte van de plant zelf onder controle houden door de plant te snoeien en/of de groei tijd te verkorten.

Aantal

De eigenschappen van de plant zijn te danken aan de genetica die afkomstig zijn uit Oaxaca (Zuid-Mexico). Door deze soort te mengen met Afrikaanse sativa Durban en wat hash plant cultivar uit Pakistan is deze wietsoort vatbaarder tegen kou en heeft het een minder lange bloeiperiode. Uiteindelijk is dit terug gekruist met de oorspronkelijke soort uit Oaxaca waardoor de Mexican Sativa beschikt over de gewenste sativa eigenschappen.

De smaak van Mexican Sativa

De smaak van de Mexican Sativa is uitzonderlijk en totaal anders dan de normale Haze smaak. Het doet denken aan een combinatie van zoethout en citrus, terwijl er lichtjes ook een houtachtige, kruidige smaak naar voren komt.

Het effect van Mexican Sativa

Het effect wanneer je Mexican Sativa hebt gebruikt wordt door velen als euforisch ervaren. Het zorgt voor een energieke high waardoor het prima gebruikt kan worden wanneer er lichamelijk inspannende activiteiten op de planning staan. De Mexican Sativa kan voor een lachkick zorgen die soms niet te beheersen is.

Door het krachtige effect is het voor onervaren gebruikers aan te raden voorzichtig te beginnen en het effect af te wachten voordat er meer gebruikt wordt. Hierdoor is het gevoel van de cannabis ook aangenamer. Daarnaast duurt het effect van deze wietsoort best lang, je kunt dus uren genieten van het euforische gevoel!

Tegelijkertijd heeft Mexican Sativa ook een ontspannend effect. Dit zorgt ervoor dat de high wat verminderd wordt en je een fijn, lichamelijk ontspannen gevoel ervaart. Doordat je niet onwijs loom wordt van deze wietsoort kan het ook prima overdag gebruikt worden.

Makkelijk te kweken

Voor het kweken van een Mexican Sativa wietzaadjes hoef je geen expert te zijn. Ook voor beginners is deze plant uitermate geschikt omdat het zo’n veelzijdige soort is. Juist

omdat de wiet plant van zichzelf al goed groeit en bestendig is tegen koudere temperaturen is de kans op slagen een stuk groter. De plant kan zowel buiten in de volle grond geteeld worden als binnen in een kas of kweekruimte. Daarnaast is de kans op schimmels klein door de luchtige toppen.

Verder is de Mexican Sativa een fijne wietsoort om te consumeren en heeft het zowel een lekkere smaak als een heerlijk effect waar je lang van kunt genieten.

Breeder

Sensi Seeds

Type

Vrouwelijke Wietzaadjes

Binnen/Buiten

Zowel geschikt voor binnen als buiten kweek. Doet het goed in een koud/koel klimaat

Hoogte

Hoog (zoals de meeste Sativa soorten)

Bloeiperiode

50 – 70 dagen

Opbrengst

Gemiddeld, afhankelijk van hoogte plant

Overige

70% Sativa, doet het goed in een koud/koel klimaat

TOP